TKH

Bloggen om min träning

Träning

Viking Tour: Etapp 4

Mass start. 2400 meter ascent. Three times above the tree line and plenty of fantastic fjordside Rolling.

Dags för en lite längre etapp igen med en masa klättringar och tempo som avslutning.

 
 
Vilken dag… Riktigt jobbig! De första 12km var lättåkta, tyvärr regnade det redan vid start idag. Sedan kom det riktigt jobbiga – en lång lång klättring upp på fjällen. Den riktigt sög musten ur benen. När man väl kom upp på toppen så skulle man ned några kilometer och sen upp igen, därefter ned igen och sedan uppför en sista backe på ”bara” 3km.
 
Cola, macka och ett par chokladbitar har nog aldrig tidigare smakat så gott som när man kom till den första matkontrollen – som för oss som kör i racing var efter 50km.
 
Sedan var det lättåkt nedför men nedförsåkningarna var kalla. En lång transportsträcka på platten längs med fjorden, riktigt fint. Till den andra matkontrollen och det avslutande tempoloppet. Heja va tungt det var att köra tempo efter nästan 10 mil i benen och tuffa backar. Å vad börjar temposträckan med, jo en till backe uppför – där tog benen riktigt slut och det gick sakta uppför även om det inte var så brant. Sen vart det som tur lättåkt nedför och plattt på slutet innan man kom till Sogndal.
 
Ännu en jobbig dag i Norge: http://tpks.ws/RFZk
 

 

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.