TKH

Bloggen om min träning

Träning

Viking Tour: Etapp 6

”Fjordside rest day.” Monster climb.  

Näst sista dagen och den andra vilodagen under veckan, cykling längs med fjorden och en monster klättring…

En kort etapp idag på endast 33km och en klättring på cirka 7km, dock var klättringen riktigt brant på sina ställen. Tror att snittlutningen på det avsnittet vi körde var 10-11%, vissa avsnitt var åtminstone 14-15% såg jag på min Garmin (dock läst på nätet att vissa partier är 17%). Det märktes framförallt på väg ned att det var riktigt brant.

Vi fick inte köra hela den tilltänkta sträckan då det längre fram på vägen var för mycket snö, fram till dit vi körde var det dock lugnt.

Uppförskörningen gick helt okej även om det tog sin tid, hittade en passande rytm att mala på. Benen kändes rätt trötta imorse när jag vaknade men på vägen till klättringen som var bakom masterbil så vaknade de till.

Många som nådde toppen innan mig idag, även om jag kanske är hygglig på backar på hemmaplan så är dessa långa och branta backar något jag tappar tid i. En 32-kasett hade nog trots allt inte varit så dumt att ha. Eller så kanske det är fler watt i benen som krävs 😉 Eller att man ska va lika stark (eller starkare) och lite lättare.

Hyggligt väder idag under klättringen, molnigt men inget regn (endast några droppar på toppen).

Imorgon är det dags att avsluta touren med en etapp på cirka 13 mil. Återigen väntar en lång klättring men den ser inte ut att vara så brant enligt profilen och i mitten blir det platt. Vi ska upp på 1250 meters höjd vid Dyrnaut, sedan sluttar det nedåt mot Geilo där avslutningen väntar med samma backe som vi körde prologen.

Dagens data: http://tpks.ws/xK8J

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.