TKH

Bloggen om min träning

Träning

Väckningspass

Cykeln gnisslade och gnällde om rengöring och service – har ännu inte tagit tag i det efter de regniga loppen i Norge. Får bli när jag kommer hem. Som tur var så gnällde inte kroppen lika mycket utan det kändes som att man har återhämtat sig rätt bra under de tre vilodagar jag haft under min lilla roadtrip i Norge.

Tog ett väckningspass idag på 5 mil, började med drygt 2 mil uppvärmning och få igång benen. Sedan körde jag på cirka 15km i snabbare takt. Strava-segmentet som startar utanför stugan, ett segment som slutar svagt nedåt till stor del.

Lätt motvind idag så det blev inget personligt rekord, cirka 2 minuter långsammare jämfört med mitt personbästa för någon vecka sedan. Det positiva dock var som sagt att kroppen inte gnällde så mycket utan att det orkade pressa på i hygglig fart idag.

Så börjar sakta men säkert återhämta  mig från förra veckan och Viking Tour även om det säkert kommer ta någon dag till innan man är helt återhämtad. Siffrorna i trainingpeaks säger att Training Stress Balance (TSB) fortsatt är negativ, även om den har återhämtat sig från den rekordlåga nivån på -88,4 i lördags. En TSB som är under -30 ökar risken för skador eller att man blir sjuk.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.