TKH

Bloggen om min träning

Träning

4 x 5 km intervaller

Första dagen på jobbet efter semestern flöt på, hade bestämt mig för att cykla cirka två timmar efter jobbet för att dra igång veckans träning. Hade dock ingen större plan på hur jag skulle cykla.

Såg dock på Facebook att Tobias & Rickard skulle ut, så rullade mot Väsby för att möta upp dem, även Christian hade anslutit vid samlingen så vi blev 4 st.

Dagens pass blev 4st cirka 5km långa intervaller, de 3 första i form av partempo och den sista i form av jaktstart och enskild körning. Mellan intervallerna blev det lugn körning.

Var lite osäker på hur kroppen skulle reagera, har inte känt mig helt på topp sedan förra onsdagen och Karby tempot. Dock i dessa kortare intervaller fungerade det bra, kändes som om det var vad kroppen just nu kunde pressa sig (längre och den hade nog börjat ta slut).

Sammantaget så blev det et riktigt bra pass, betydligt bättre än vad passet hade blivit om jag hade kört själv. Hade jag kört själv hade det troligen blivit ett sådant där mellanmjölkspass med lite halvhård körning som inte ger så mycket. Får ta och köra mer i intervallform även när jag kör själv utomhus, dags att börja strukturera upp lite mer. Hårda pass kombinerat med lätta pass, de där i mellan har man inte så stor nytta av.

 

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.