TKH

Bloggen om min träning

Träning

SMACK-serien: Odensala tempo 30km (KM & DM)

Ikväll var det dags att köra tempolopp igen, 30km på Odensala tempobana. Loppet är förutom ett träningstillfälle i serien även distriktsmästerskap för Uppland och klubbmästerskap för SMACK.

Ett av mina mål har ju varit att köra banan under 45 minuter. Personbästa på banan var 46min 20s från augusti förra året, då första försöket i år i maj gav en sämre tid i sämre förhållanden.

Idag var det liknande förhållanden som förra året i augusti, en varm och fin kväll och ganska lite vind. Inför loppet hade jag en del funderingar kring cykel, bytte ju till lite lättare hjul på tempohojen för någon vecka sedan. Från breda fälgar och dischjul till lite lättare högprofilhjul. Vid den tidpunkten tänkte jag att jag skulle köra med tempohojen men de senaste dagarna började jag fundera på att ta racer istället. Så blev det, tog racer.

Tidigt på plats så fanns gott om tid att värma upp, ganska lugn uppvärmning med några korta intervaller med högre tryck i pedalerna. Körde ju inget väckningspass igår eftersom det var jobb (var med och höll en utbildning i Azure för kollegor) och afterwork i går kväll, så uppladdningen bestod av burgare och öl 😉 Körde dock ett distanspass i måndags som innehöll några partier med hårdare körning – dels en liten temposträcka och hårt uppför i några backar.

Dagens lopp började riktigt bra, bra tryck i benen och helt okej fart för mig. Så flöt de cirka 9km till 90 graders svängen vid Åsby. På vägen till Sjöås handel sedan blev det lite tyngre då det går uppför en bit och är sedan lite kuperat. Samma sak på vägen tillbaka till Åsby efter vändpunkten så var det lite tyngre och inte riktigt lika bra fart som de första 9km. Efter 90 graders svängen, när det återstod 9km lyckades jag höja tempot aningen. Dock inte riktigt till samma tempo som de första 9km.

Bra tryck i pedalerna hela vägen, även om det watt-mässigt sjönk lite efter vändningen men nöjd i alla fall. Bra arbetspuls och pulstopparna i stigningarna kändes helt okej också. Ett litet bekymmer strax innan vändpunkt så fick jag håll eller kramp (ja någon form av känningar) strax nedanför bröstkorgen, precis som senast under Karby tempot för någon vecka sedan. Gick i alla fall över rätt fort så det påverkade inte loppet i det stora hela.

Tiden då, ja min Garmin stannade på personbästa 45min 30s. Nådde inte riktigt fram till målsättningen men riktigt nöjd i alla fall.

All data finns här och officiella resultat dyker upp här så småningom.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.