TKH

Bloggen om min träning

Träning

Lättare träningsvecka

Har varit lite tystare här på bloggen denna vecka, beror helt enkelt på att jag tränat mindre denna vecka. Efter distanspasset i lördags så har det bara blivit två pass: ett i tisdags och ett idag. Förövrigt har det varit vila på schemat. I tisdags blev det ett 2 timmars pass där jag rullade i lugnt tempo, idag så körde jag en timme efter jobbet. Lugnt tempo förutom ett block med 5st en minuts intervaller med en minut vila mellan varje.

Kände helt enkelt att jag behövde en lugnare träningsvecka med mer vila, de två föregående veckorna har jag ju haft möjligheten att träna lite mer än normalt. Vilket har resulterat i cirka 16 timmar träning per vecka. Sedan har ju även säsongen varit lång och än återstår ju en tids cykling utomhus med racer. Tanken är ju att ta säsongsvila i oktober. Nu har jag dock inga större planer innan dess – något tempolopp kvar i SMACK-serien, klubbmästerskapen i linje imorgon och sen får man se.

Har ju inte än heller satt upp mål för nästa år, går fortsatt lite trögt på den fronten. Vet inte riktigt vad jag ska sikta på nästa år när det gäller träningen. Ett mål är väl spikat dock, att fortsätta träna med en volym på mellan 400 till 450 timmar. Dock underlättar det ju motivationen om man har något att sträva efter och se framemot. Nåja det finns ju tid kvar att hitta på något, i november är tanken att köra igång med träningen för säsongen 2016 och då vore det ju bra om man hade en övergripande plan i alla fall.

 
Bild från kvällens pass efter jobbet, augusti fortsätter att leverera fina kvällar.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.