TKH

Bloggen om min träning

Träning

SMACK-serien tempo Fysingen runt med bergskassett

SMACK-serien börjar lida mot sitt slut för denna säsong, idag var det dags för näst sista omgången. Tempolopp runt Fysingen 19,3km (cykeldatorn stannade dock på 18,9km).

Först tänkte jag ta tempohojen eftersom lågprofilhjul sitter på linjehojen, sedan kraschen i lördags. Jag har justerat tempohojen lite, sänkt sadeln med 1cm, så nu är det samma sadelhöjd som på linjehojen men har inte hunnit prova den än. Sen började jag fundera på hur såren skulle kännas, trampade några tag på trainer hemma med gamla linjehojen. Kändes ok, stramade och sved en del. Framförallt på höften. Kom att tänka på att såret på armen kanske skulle kännas lite väl i och med padsen på tempohojen. Ändrade mig och tog linjehojen.

Aluminiumhjul, lågprofil samt bergskassett kanske inte det bästa för tempo. Som tur var i alla fall bergskassetten med ett brett spann 28-11 så det ända där var väl lite stora hopp i växlarna ibland.

Hur som helst jag tror inte jag hade vart så mycket snabbare med andra hjul eller annan hoj för den delen. Det mesta sitter i benen, hjärta och lungor.

Gick väl ut rätt hårt, kanske lite för hårt, vinden i ryggen gav ju en rätt bra skjuts framåt. Fram till Skånela kyrka gick det bra tycker jag, nånstans där stumnade man en del och strax efter blev det även motvind. Motvinden kom ju på partiet på Almungevägen som även är lite smått kuperat, var dock fortsatt rätt stark uppför. Tog kanske i lite för mycket uppför, hade lite problem med att få upp farten och bibehålla trycket efter krönet och sedan nedför och på platten.

Även om tiden blev 25-30 sekunder långsammare än förra året så är jag nöjd. Blåste kanske lite mer idag än förra året, tryckte i alla fall ut lite mer watt i pedalerna i år jämfört mot förra året. All data: http://tpks.ws/g2Ihv

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.