TKH

Bloggen om min träning

Träning

HIIT

Ett pass utomhus på cykel idag efter jobbet. 2 st jobbiga set med intervaller i passet. HIIT – High Intensity Interval Training. Nu kanske det inte blev ett egentligt HIIT pass, men intervallerna blev i det stuket. HIIT är hög intensiva intervaller oftast väldigt korta och passen är också korta.

Mitt pass var dock lite längre, körde 20 minuter uppvärmning innan första setet med intervaller. 5st 30 sekunders intervaller, ge allt vad man orkade i varje intervall, 15 sekunder vila mellan intervallerna. Pulsen rusade direkt och vilan ja den var försvinnande kort. Några få minuter men riktigt jobbiga.

Därefter 30 minuter med lugn cykling för att återhämta sig, sedan samma procedur igen med 5st 30 sekunders intervaller med 15 sekunder vila mellan dem. Tungt även denna gång, lyckades inte få upp pulsen riktigt lika högt under andra setet. Var även lite dålig planering av mig, i och med att  det började sluta nedför lite under intervallerna, inte lika lätt att ta ut sig max då.

Resten av passet blev lugn cykling sedan, knappt 1h 40min träning på kontot gav dagens pass.

Vägen efter Odensala kyrka hade fått ett stycke ny asfalt, synd att det inte var mer än 2 kilometer kanske. Hade varit trevligt med ny fin asfalt på hela Odensala tempobana 😉

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.