TKH

Bloggen om min träning

Träning

Alternativ träning: Löpning

Första försöket tidigare i veckan att ge sig på lite löpning gick ju lite si och så där, fick känningar i höger knä och fick gå bitvis för att inte risker något.

Nytt försök idag och det gick bättre, drygt 6 km i 5:11 tempo. Inte jätte snabbt men får vara godkänt med tanke på att jag knappt sprungit något på sistone. Förutom denna vecka (och för någon vecka sedan jag provade med någon enstaka kilometer) så var sista löppasset loggat november 2014 och det var et enstaka pass det med…

Förhoppningen nu är att det ska bli regelbundna pass, runt 5 km två gånger i veckan till att börja med för att vänja kroppen. Sedan kanske köra något lite längre pass ibland också när kroppen är mer van.

Flåset är det inga större problem med, även om andningen blir tyngre (jämfört med cykling) snabbare, så känns både andningen och pulsen kontrollerad. Det är snarare muskler, senor, sen-/muskelfästen, leder, mm som inte är vana. Bara man skyndar långsamt och låter kroppen vänja
sig och anpassa sig så ska det väl snart funka ok.

Ganska kort pass idag som sagt drygt 30 minuter men effektivt, det var ett rätt kort pass igår också men effektivt. 35 minuter på trainer bestående av en 5 minuters intervall och 5 x 1 minuters intervaller. Däremellan aktiv vila. Passet: http://tpks.ws/k1Vv

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.