TKH

Bloggen om min träning

Träning

3000 meter & mer data?

Första passet i basängen med Garmin HRM-swim, pulsband för simning. En till dimension i träningsdatan? Kanske, bandet funkade bra men lite skräp bakom spakarna 😉 Man kanske ska lära sig sin pulsklocka ocksp om man ska fånga upp all data.

Har ju faktiskt inte tänkt så myckeet på det, men jag har ju oftast använt mig av ”Drill log” på klockan och då får man inte med allt… Så intresserad var jag av allt data jag samlar in 😉 Well, note till mig själv att börja köra i ett annat läge på klockan.

Sen är det ju tyvärr så också att pulsbandet funkar lite annorlunda än ett vanligt Garmin pulsband. I och med att ANT+ protokollet inte når mer än någon centimeter under vatten så har pulsbandet ett inbyggt minne. I början av passet synkas klocka och band, under passet när band och klocka är under vatten lagras pulsdata i bandat, för att sedan när man avslutar passet (ovanför vattenytan, när band & klocka har kontakt med varandra) så laddar klockan ned pulsdata från bandet och slår ihop informationen. Dock så slås informationen från klockan & bandet ihop på ett nytt sätt som inte så många tillverkare har implementerat en tolkning för.

Detta innebär att i Garmin connect kan jag se pulskurvan för hela passet. Men TrainingPeak som jag framförallt använder visar endast snittpuls och maxpuls, den klarar helt enkelt inte av (ännu) att tolka filen från passet fullt ut. Ingen pulskurva eller uppdelning i tid per pulszon 🙁
Får väl hoppas att stödet kommer inom en snar framtid.

Trots lite brister i data insamlingen och brister i applikationerna som ska tolka datat så var det ju ett bra pas 🙂 Lagom trött blev man av:

  • 10 x 200 meter i bra tempo
  • 5 x 100 meter i ”max” tempo, eller max  vad man orka i alla fall 
  • 1 x 500 meter för att varva ned

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.