TKH

Bloggen om min träning

Simning, Träning

Swimming dynamics

Söndagens andra pass blev 2000 meter simning på kvällen. Denna gång gick det bättre med att samla in information från passet.

Ovanligt mycket simning denna vecka, fått ihop 7200 meter på tre pass under veckan. 7 träningspass under veckan också, kanske en av bidragande orsak till att det kändes som veckan bara försvann. Var typ nyss måndag morgon och nu är det måndag morgon igen och dags att dra igång en ny vecka.

Denna vecka lär ju också försvinna snabbt, mycket på schemat även denna vecka helt enkelt.

Men åter till gårdagens simpass.  Garmnin 920xt och HRM-swim samlar ju in en hel del information under passet. Det jag använder mig mest av är att klockan räknar antal längder man simmat, så slipper man göra det själv 😉

Samt tiden man spenderat på simpasset, TrainingPeaks som jag sedan använder räknar sedan ut träningsbelastningen och aggregerar in den i helhetsbilden över min träning.

Dock finns det ju en hel del annan information som man kan få ut från passet också, nedan sammanställning från Garmin connect. Bland annat får man ut SWOLF som är en sammansättning av antalet simtag och tiden per längd i bassängen.

SwimingDynamics

Vidare om man kör intervaller så kan man få ut en nedbrytning av respektive intervall och få ut informationen per bassäng längd. Klockan är så pass smart att den själv kan avgöra vilket simsätt som används (eller jag antar i alla fall det, eftersom den upptäckt att jag simmad bröstsim).

SwimingDynamics2

Söndagens simpass avrundade även träningsveckan som trots avsaknaden av långpassen varit givande. Strax över 7 timmar träning ned en hel del z1 & z2 träning om man ser på tiden fördelat på olika pulszoner. Samt z4, från dagens pass under tröskeln. Finns även en hel del tid som spenderats i z3, den tiden hade man ju hellre sett att den hamnat i z2.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.