TKH

Bloggen om min träning

Cykel, Trainer, TrainerRoad, Träning

Lucia & tillbaka till intervallerna

Mitten av december och dags för Lucia. Det har ju träningsmässigt varit en lätt vecka, inte speciellt många pass (bara 4st) eller speciellt många timmar träning (men jag är ju nästan uppe i 470 timmar träning för året så det har varit ett bra år).

Idag körde jag dock lite av ett favorit intervallpass, körde den rätt mycket förra vintern, 2 x 10 minuter där varje 10 minuters intervall inleds med 2 minuter på VO2Max effekt för att sedan följas upp av 8 minuter på strax under tröskeleffekt.

Med tanke på att träningen varit lite ostrukturerad, oftast utan intervaller, så trodde jag att jag skulle få kämpa lite idag. Gick dock bättre än förväntat, kan ju kanske bero på att man vilat mer och sovit ut en del.

Graph HR_Power

Det är dags att börja ta tag i träningen och köra lite mer intervaller, även om det är kul med Zwift så är det nog bra att köra en del intervallpass också. Det finns ju iofs ett workout mode i Zwift också som man kan köra. Men tror at det blir TrainerRoad för intervallpassen, där jag har en del favorit pass.

Två läsvärda länkar kan jag bjuda på också:

http://home.trainingpeaks.com/blog/article/the-myth-of-winter-base-training-for-cyclists

http://home.trainingpeaks.com/blog/article/how-to-optimize-your-indoor-training-plan

 

20151212_122103

Igår var de så pass varmt väder (eller åtminstone värmde solen så pass mycket) att man kunde sitta på balkongen och dricka kaffe.

 

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.