TKH

Bloggen om min träning

Simning, Träning

Simning & en till effektmätare

Första simpasset på länge idag, blev inte det längsta men ganska lagom som kom igång med simningen igen. 1600 meter bröstsim, cirka 42 minuter effektiv simtid.

Som vanligt samlades en massa data in under simningen, hade med mig min Garmin 920XT samt pulsband till den men även min Moov. Moov registrerade något kortare simsträcka än vad Garmin gjorde men litar mer på Garmin.

Innan jag var iväg och simmade så hann jag med en omväg från jobbet till ICA i Kungsängen, ett paket jag väntade på hade hamnat där… Av någon anledning en siffra som var fel i postnumret och så hamnade paket där.

Nåja nu är det i alla fall hämtat och jag har en PowerPod, en till effektmätare. Lite annorlunda än de jag har eftersom denna mäter luftmotståndet och beräknar effekt utifrån det. Kanske inte lika exakt som ett sitter i vevpartiet, men det var heller inte vad jag hade i tanke när jag skaffa den. Utan fördelen med denna är ju att den är enkel att använda på vilken cykel som helst i princip, då man fäster den på styret.

Test av den lär ju dröja nu när vintern åter är tillbaka efter plusgrader i måndags, mer snö igen och blåsigt väder för tillfället. Hoppas dock på lite längdskidor till helgen 🙂

20160113_212249

Screenshot_2016-01-13-21-24-51

Screenshot_2016-01-13-21-25-17

Screenshot_2016-01-13-21-25-39

Swim1

Swim2

 

5 Kommentarer

  1. Vilket fint pulsband, är det Garmins alltså? 😀

  2. Vad använder du för pulsband till din Garmin när du simmar? Det vanliga funkar inte för mig.

    • Kommentar av inläggsförfattaren

      Korrekt de vanliga pulsband en funkar inte under vatten då ANT+ bara når någon centimeter under vatten. Jag använder Garmin HRM-SWIM pulsband ett, det använder också ANT+. Skillnaden är dock att pulsband ett har ett inbyggt minne där pulsdata lagras under passat. När man avslutar passet synkas informationen till klockan över ANT+, detta gör man när både klockan och bandet är ovanför vattenytan.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.