TKH

Bloggen om min träning

Cykel, Trainer, Träning

Testdags!

Körde ett testpass på trainer idag, helt enkelt dags att använda lite av de prylar man har – min BSXInsights.

Test av mjölksyratröskeln på schemat, eller ja det fanns ju inte på schemat förens strax innan jag drog igång passet. Egentligen ska man ju vila inför ett sådant testpass men jag körde ju ett träningspass igår. Känns ibland som kroppen presterar bättre dagen efter ett träningspass än efter en dag med vila, då man kan känna sig lite trög.

Hur som helst test går ut på att man kör en stege efter att ha värmt upp, första steget var på 100 watt för att få sensorn att anpassa sig under 3 minuter. Därefter hoppade belastningen upp på 140 watt, 3 minuter på respektive steg och en höjning på 20 watt per steg.

Pulsen ville inte riktigt komma igång idag men steg för steg så ökade belastningen på trainern, test appen styr trainern automatiskt och höjer motståndet var tredje minut.

Tre minutr passerade på 320 watt och motståndet ökades till 340 watt och benen började stumna, trots att pulsen inte var högre än 162 som max, halv vägs in i intervallen (1 ½ minut) så stumnade benen och kadensen sjönk ned till noll när de inte ville snurra runt pedalerna längre.

Bättre än tidigare dock vill jag minnas när benen har tagit slut i 320 watts intervallen. Får jobba lite med flåset tror jag, har en tendens att trampa tungt på låg kadens, borde nog köra en del intervaller på hög kadens eller helt enkelt växla ned och försöka köra på högre kadens när jag kör Zwift. Låta hjärta/lungor jobba lite mer än musklerna.

Power

Screenshot_2016-01-26-19-03-36

Screenshot_2016-01-26-19-14-47

Screenshot_2016-01-26-19-28-58

TestRes

TestResHR

 

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.