TKH

Bloggen om min träning

Cykel, Trainer, Träning

Testprotokoll inför hösten

Hade väl lite plan på att cykla distans utomhus idag men blöta vägar när jag vaknade och under frukosten så började det regna.

Visserligen sa prognosen att det skulle bli bättre väder senare på dagen och så blev det ju också, nu har ju solen tittat fram till och från efter lunch.

Hur som helst beslöt jag mig på förmiddagen att köra ett pass inomhus istället, hade redan igår funderingar på att köra ett testpass för att se hur formen är. Dock igår kände jag mig riktigt seg och tog en extra vilodag – det vill säga vilat både fredag och lördag (två dagar utan träning).

Så idag plockade jag fram min BSX Insight och körde ett test. En trappa där varje trappsteg är 3 minuter lång och effekten ökas med 20 watt för varje trappsteg.

Runt 2 minuter in i trappsteget på 320 watt tog det stopp idag, benen tackade för sig och ville inte trampa vidare.

Testresultatet visade runt 20 watt lägre än senaste testet som jag körd i juni. Kanske lite sliten fortfarande efter att kört rätt mycket träning under semestern även om det mesta var lågintensivt. Har väl inte heller känt mig helt 100% de senaste dagarna, som sagt ruggigt trött igår på dagen exempelvis.

Men form är ju en färskvara och man kan inte vara på topp hela tiden. Bara att blicka framåt 🙂

Har försökt det förr och ska försöka i höst igen att få till testpass regelbundet, står dock i valet om jag ska köra testpassen med BSX Insight och testprotokollet med trappan, eller om jag ska köra 20 min FTP test istället.

DCIM100GOPRO

Lätt i början…

DCIM100GOPRO

Manuell styrning av trainer idag, effektmätning med hjälp av Garmin Vector 2 pedaler

DCIM100GOPRO

Fortfarande hyggligt lätt..

m1

Börjar gå tungt…

m2

Och så tackade benen för sig och ville inte fortsätta trampa…

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.