TKH

Bloggen om min träning

Allmänt, Träning

2016, framåt mot 2017

2016 går mot sitt slut, ett år som kanske inte riktigt blev som tänkt träningsmässigt. Å andra sidan hade jag inga mål heller med träningen, förutom kanske att träna på och uppnå minst 400 timmar träning. Det sprack dock, det blev inte 400 timmar i år. Nöjd i alla fall med de timmar jag har fått ihop i år, bara att blicka framåt.

Det här året har ju bestått förutom alla träningstimmar även jobb också – mestadels på hemmaplan men ett par resor till Tyskland och en tripp över Atlanten också.

2016 inleddes ju med 100km virtuellt, ett knappt 3 timmar långt Zwift-pass. Högst tveksamt om det blir samma start på 2017. Spenderade ju en hel del tid med Zwift-pass i börjqan av året varvat med en del simning och några pass på skidor när det var snö.

Formen var väl som bäst enligt siffrorna i februari, kanske inte riktigt den tidpunkten på året man vill toppa på. Dock så var det väl så redan i början av året att krafterna räckte till under kortare sträckor.

Under mars kom jag iaf ut en del med cykel, varvat med fortsatta pass i Zwift. För att under april under en vecka åka till Mallis och cykla i ett perfekt väder, riktigt bra timing i år. Även om backarna kändes tyngre i år jämfört mot förra året, så var det i alla fall mycket värt att få en vecka ledigt på våren.

En annan sak förutom att träningen minskat i volym så har ju även volymen i bloggandet minskat under detta år. Så är det ju dock ibland, prioritera när det inte finns tid till allt.

Ett av årets favoritpass blev tisdagsgrillen, en sträcka på nästan 5 mil som kördes så snabbt som gruppen orkade. Tanken att köra hårt men ändå hjälpa varandra, ibland funkade det bättre ibland sämre. Ibland orkade man hela sträckan ibland inte, ibland körde jag lite kortare också när mörkret började falla allt snabbare. Riktigt jobbiga pass, flera gånger ville min Garmin att jag skulle vila två dygn eller längre efter passet.

Sommarsemestern bestod av många timmar lågintensiv träning – cykling och kajak. 2 veckor på resande fot och 2 veckor hemma. Sen var det dags att återgå till vardagen och jobb igen.

September blev nog ett rekord i och med endast ett inlägg här på bloggen, en klar förbättring i oktober med hela två inlägg 😉 Ökade till 3 inlägg i november och detta blir det fjärde inlägget under december – än finns ju dock tid till något till inlägg i december.

Det var 2016 det, en dipp i träningen under hösten men nu har jag i alla fall återigen kommit in i rutiner och regelbundenhet i träningen. Vad det blir av 2017 återstår att se, den initiala planen är i alla fall att köra norska fyror ett tag och se om man kan återfå lite av formen man en gång hade.

 

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.