TKH

Bloggen om min träning

Allmänt, Cykel, Trainer, Träning

Balsam för själen

Vilket väder idag 🙂  Strålande solsken, om än minusgrader tidigt på morgonen men solen värmde på senare under dagen.

Började dock dagen med att vaknarunt kvart över 6, en hel kvart sovmorron jämfört mot vardag. Vardagen, som blev till helg igår, avrundades med ett besök på Vildmarksmässan och Allt för Sjön efter jobbet. Därmed så blev det även vilodag igår. Två vilodagar på raken, tror att det behövdes. Träningen tidigare i veckan kändes tung, iofs att den känns tung kan ju bero på kostintaget under dagen också.

Har sedan årsskiftet försökt äta lite mindre portioner, samt ibland går det lite väl lång tid mellan måltiderna. Så som att man äter lunch, samt efter att man kommer hem från jobbet och sedan tränar, först därefter blir det mat igen. Slarvat med mellanmål på sistone.

Något som jag inte slarvat med är planen att inte dricka alkohol på ett tag, runt 70 dagar nu utan att ha druckit alkohol.

Hur som helst dagens cykling utomhus var balsam för själen. Lite kyligt under första timmen eller så medan det var minusgrader men sen började solen värma på en del. Lite frost på vägarna på sina ställen men annars bar asfalt, på ett ställe där det var skugga och förmodligen är skugga hela dagen så var det is över vägen. Tungrullade dubbdäck fortsatt på crossen men det gjorde inte så mycket, hade inte bråttom idag det viktiga var tiden ute. Det blev strax över två timmar i strålande solsken.

Avrundade sedan denna dag med bastu på kvällen, känslan i kroppen var så pass bra att medan bastun blev varm så körde jag ett pass på trainer också. Lite improviserat ett gäng med 30 sekunders intervaller på ganska låg effekt som uppvärmning, följt av 5 x 2 minuters intervaller i   på VO2Max effekt. Bra känsla under intervallerna 🙂

En bra lördag helt enkelt med 3 timmar träning fördelat på två pass.

 

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.