TKH

Bloggen om min träning

Cykel, SMACK, Träning

När man somnar tidigt, vaknar man tidigt…

Jag har tydligen blivit morgonpigg på helger… Eller så ä det för att jag är trött på kvällarna och somnar tidigt. Som igår kväll, en halv timme i bastun, lite kvällsmat och lite slappande framför projektorduken… Plötsligt så vaknar man till dåsig på soffan och kommer på att kanske lika bra att gå och sova… Somnade innan 21 igår, kanske inte så konstigt att man då vaknar tidigt idag vid 5.30 tiden.

Nåja frukost och slappande på soffan med en film rullandes på duken, i väntan på att temperaturen skulle stiga utomhus en aning. Några från klubbens tävlingsgrupp skulle ut och rulla lite lugnt med någon fartökning vid 9. Strax efter 8 var jag redo och trampade iväg på crossen. Tog en någon kilometer längre väg, via Skånela,  till Väsby och samlingen.  Knappa 2 mil i uppvärmning och på plats i god tid.

När alla var samlade vart det avfärd längs med Almunge vägen och Almunge i sikte, rullade på lugnt och solen värmde på en del. Stor skillnad i skuggan dock. Efter rondellen vid 77:an blev det en liten farthöjning fram till Almunge. Bra flås i sista dragningen strax innan Almunge med 170 i puls och runt 40km/h med crossen.

Kort paus vid vändningen i Almunge och sedan lugnt rullande hemåt via Vidbo, medan de andra svängde av mot Arlanda så fortsatte jag mot Odensala och hemåt.

Ett bra pass på nästan 100km, man märker dock att man inte suttit så långa pass i sadeln på ett tag. Men man vänjer sig snabbt igen. Sista milen gick lite trögare själv men även energibrist började göra sig påmind, kanske inte så konstigt med tanke på frukost vid 6 tiden och klockan var då runt 11. Vätska var enda påfyllningen under rundan.

Nåja hem tog jag mig och ny har man fyllt på med mat och kaffe. Strålande solsken var de också under hela redan idag om en lite kallt, cykeldatorn visar en snitt temperatur på en plusgrad. Får gärna bli lite varmare 🙂 Hur som helst en bra avrundning på en bra träningsvecka med nästan 10 timmar träning. Lite korta hårdare intervaller under veckan och två längre pass under helgen.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.