TKH

Bloggen om min träning

Cykel, Träning

När växlarna lägger av…

Fredag kvällen blev ju inte riktigt som tänkt, kom i alla fall till slut hem från jobbet efter att ha fått skjuts en bit, promenerat en bit och taxi sista biten. Nåväl hade ju inga större planer för kvällen heller, hade tänkt antingen träna lite lugnt eller gå ut och äta en burgare  med delar av Mallis gänget. Nu blev det varken eller.

Lördag kände jag mig inte helt på topp så tog det säkra före osäkra och hoppade över träning och vilade istället.

Idag kändes bättre så bestämde mig för att ta mig ut och köra ett pass, rullade i god tid mot Väsby, hade läst att det var en del som skulle rulla tur & retur Uppsala med start vid 9.

Vi kom fram till Cykelhuset strax innan nio, oroväckande tomt. Någon minut över nio, fortfarande tomt. Ingen idé  och stå där och hänga utan vi rullar iväg. På väg mot Almunge vägen ser vi en klubbkompis som justerar sin cykel, starten har tydligen blivit ändrad till 9.30…

Tillbaka till Cykelhuset och vänta, vänta och vänta lite till… Till slut kommer vi i alla fall iväg och det rullar på bra i lite medvind längs med Almungevägen. Vänstersväng mot Vidbo och det blir lite mer vind men bra kropp och känsla ändå.

Uppför backen efter silona och jag växlar ned, tycker det går känns lite tungt för att vara lättaste växeln bak, klickar nån gång till bara för att kolla att det är lättaste växeln bak – ja det växlar ju inte så måste väl vara det eller???

Uppe vid backen och det bli platt och lite svagt ned, vill lägga i en tyngre växel… Hmm, inget händer mer än att kadensen ökar för att man ska hänga med.. Några klick till, näe ingen respons från växlarna. Batteriet som är slut 🙁

Inget mer växlande och en lite för lätt växel för att det ska vara kul att hänga med resten av rundan.. Viker av mot Knivsta vid 77:an medan gänget fortsätter rakt fram mot Uppsala. Hem i lugn takt via Knivsta och Odensala, fick ju iaf ihop 75 km. Börjar märkas att det blir varmare också, visst lite kyligt på morgonen men värmdes upp rätt fort iaf.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.