TKH

Bloggen om min träning

Cykel, Racer, Träning

Runt Siljan & Orsasjön samt en promenad i Rättvik

Gråmulen morgon men prognosen lovade i alla fall uppehåll om än inte någon sommarhetta. Tycker det har varit relativt kallt i sommar, visst det har ju funnits några varma dagar men mesta dels känns det som värmen har saknats i luften. Så fort solen försvunnit bakom ett moln eller så blir det kyligt.

Hur som helst en planerna med att spendera ett par dagar i Dalarna och Siljanstrakten var ju att ta ett varv runt sjön på cykel, tanken var att cykla runt Siljan (runt 12 mil).

Laddade upp med frukost på hotellet – bacon, äggröra, grönsaker och en macka. Samt kaffe och en pannkaka med sylt & grädde till det.

Drog på mig cykelkläder och fyllde vattenflaskorna och gick ut till bilen och gjorde iordning cykeln. Start från Tällberg och tänkte lugn semestercykling, ingen brådska. Som vanligt lite små sega ben till en början efter att ha vilat från cyklingen någon dag men milen flöt på bra. En bit från Sollerön började benen vakna till liv och det kändes lätt, fortsatte till Mora via Sollerön och stannade till vid stranden och tog ett par foton.

Bra känsla så ändrade planer, runda Orsasjön också när man ändå är igång. Sagt och gjort. En liten de-tour  och sedan tillbaka till Mora och en glasspaus vid stranden efter 11 mil. Därefter fortsatt färd tillbaka till Tällberg och farten ökade en del. Märkte även strax efter detta att jag tappat all sensordata – ingen kadens, ingen puls, ingen effekt 🙁

Misstänker att det inte är något strul med sensorerna tror inte pulsbandet och Vector-pedalerna lägger av exakt samtidigt. Näe tror att det är strul med min cykeldator – Garmin Edge 1000. Den har strulat lite på sistone på annat sätt också, haft svårt med GPSen vid några tillfällen. Kan inte Garmin släppa en ny toppmodell så jag får en anledning att köpa en ny… Eller kanske dags att prova något annat märke – en Wahoo Element kanske..

Nåja det gick ju att ta sig framåt utan sensordata men inte riktigt lika kul. 164km, 5h 2min och 32,5km/h i snitt slutade rundan på när jag var tillbaka vid Tällberg: http://tpks.ws/jYbl0

Under rundan på förmiddagen så såg jag en vagn runt Mora trakten som sålde Thai-mat. Blev sugen på Thai-mat så efter rundan, ombyte och kort vila på hotellet så vart det en liten tur till Rättvik. Promenerade runt lite som sagt det är ju semester, inte bara maxpuls. Visst att cykla runt på nya vägar  (nu var inte Siljan & Orsasjön nya vägar dock) är ett fantastiskt sätt att uppleva och se sig om. Men mellan passen behöver man ju vila så en avkopplande promenad passade bra. Samt därefter lite Thai-mat, äta behöver man ju också 🙂

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.