TKH

Bloggen om min träning

Cykel, Löpning, Racer, Träning

Sovmorgon & brickpass & +500 timmar träning i år

Första sovmorgonen på länge känns det som, steg upp först 07:45 idag (typ någon form av rekord i år)… Detta även om det blev 1-0 till filmen igår kväll, lyckades återigen somna på soffan när jag började kolla på film på kvällen efter simträning.

Hur som helst mycket sömn och utvilad, ingen större brådska till samlingen för dagens cykling heller eftersom vi skulle starta vi 10 i Märsta 🙂 Skönt att slippa cykla ”långt” till samling för en gång skull. Så innan samlingen hann man ju med att äta frukost, fika och fixa iordning gamla racern i lugn och ro 🙂

5st SMACKare till start i Märsta, det var en dag med flertalet små grupper här och var som var ute och cyklade som man kunde läsa om på Facebook och se på Strava. Gissar på att de flesta föredrar att starta nära hemmet så här utanför säsongen när det är lite kyligt på morgonen.

Det blev en trevlig tur på knappt 8 mil. Fin höstcykling trots en liten regnskur. Kanske rent av den sista helgen med racer utomhus detta år? Om det nu inte blir någon riktigt solig dag med lite värme kommande helgerna, annars är det nog läge för mtb på grusvägar så här dags på säsongen. En banan och lit vatten under turen stod för påfyllning av energi. Är nog alldeles för dålig på att dricka när det är kyligt, lätt att glömma bort det.

Efter cyklingen var det dags att byta om till lite torra kläder och dra på sig löparskorna – veckans första löppass. De första 3 km ”flög” fram, det var nog lite staplande steg dock – var nog cykelbenen som var i kontroll fortfarande som tyckte att det här med löptempo det är för sakta. Var väl runt 4:35 tempo dessa kilometer. Därefter började löparbenen ta över mer och få till ett mer behärskat tempo. Samt någonstans runt 6-7 km så började benen & kropp kännas tunga.

Ja det blev ju totalt närmare 4 timmar träning och även om jag under löpningen vid kilometer 3 tog en gel så kanske inte en banan & 1 gel så mycket energi i sammanhanget – kyligt väder och antalet timmar träning. Nåja train low, race high.

Lite sliten kanske redan i början… Blev ju en hygglig löprunda i alla fall 11 km i 4:45 tempo. Efter träningen återstod ju bara det tråkiga sedan – en hög med träningskläder att tvätta och en cykel att tvätta.

Mycket träning som sagt, det kommer bli ett ruggigt rekordår… Redan passerat 500 timmar träning i år.

Nu är dock även det tråka med tvätt av träningskläder och tvätt av cykel klart. Kroppen har fått påfyllning av energi, återstår bara att vila och ladda inför imorgon samt bestämma vad man ska träna – cykla lite till, besöka sats igen eller kanske både och? Med andra ord inte så många fler knop för idag, bänka sig framför tv/film. Se årets premiär av ”Så mycket bättre”, ja något sådant.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.