För ett tag sedan skaffade jag mig en Athom Homey för att byta ut min Telldus Net och styra hemmet med. Tidigare med Telldus så har jag ju som sagt styrt lite belysning.

Home har ju lite fler möjligheter 🙂 Styrningen för belysning har fått hänga med, 433 MHz uttagen som jag hade sedan tidigare fungerade alldeles utmärkt med Homey också, bara man laddade hem rätt App och valde passande modell för uttagen i Appen.

Möjligheterna att styra belysningen har utökats lite också 🙂 Röststyrning med hjälp av Google Assistant 🙂 Tyvärr är ju inte den inbyggda röststyrningen (egna kommandon) speciellt duglig än på Homey. Men det mesta går ju att lösa.

Google Assistant i telefonen, IFTTT, Harmony Hub och Homey, ett samarbete mellan dessa 🙂 Kanske läge att skaffa sig en Google Home så småningom så behöver man inte telefonen (eller någon annan device med Google Assistant) för röststyrningen.

Röststyrningen nyttjas även till att slå på/av tv/musik/film i vardagsrummet, som alternativ kan man även enkelt starta upp lite underhållning med hjälp av en NFC-tagg om man går förbi Homey.

Den funkar ju även med inredningen, kul med lite annorlunda utseende. En teknikpryl behöver ju inte alltid vara en svart tråkig låda.

NFC-taggarna borde jag märka upp lite snyggare, typ några symboler kanske istället. Får se om man kan hitta några. Eller de kanske inte behövs så mycket heller i och med röststyrning.

Dags att sluta blogga och göra sig redo för kvällens träning istället. Onsdag idag så simning står på schemat 🙂