Ser jag tillbaka till tiden när jag återigen började träna och satte upp mål för träningen var mina mål rätt blygsamma mot nuvarande mål. 2011 hade jag exempelvis målet att cykla 500km  under en 4 veckors period. En galet lång sträcka på den tiden. Numera är ju det något som man kan köra på ett par pass under en vecka.

2011: Komma igång med träningen…

Mål Genomfört Resultat/Kommentar
500 km cykling
Målet var att cykla minst 500 km under en 4 veckors semester.
200 km promenad
Målet var att promenera/vandra minst 200 km under 4 veckors semester.

Tittar jag på målen som är bokade än så länge inför nästa år så är ju de en helt annan dimension i jämförelse mot 2011. Visst 2011 var jag  ruggigt dålig form då jag knappt hade tränat sedan slutet av 2006. Sedan dess har jag ju mestadels tränat cykling, med vissa mer eller mindre lyckade inslag av alternativ träning under årens lopp.

Även om jag har en hel del löplopp inplanerade inför 2018 så känner jag mig rätt lugn med dem. Även med tanke på att det var först i mitten av detta år jag började springa. Visst det finns några oroande moment här också, exempelvis måste ta mig själv i kragen och fixa läkarinyget med EKG, spinometeri, etc för att få springa Milano Marathon. Samt den främsta oros momentet är att få i sig tillräckligt med energi under de längre loppen och att magen ska hålla för det. Distanserna är långa och på några av loppen är höjdmetrarna många men det är hanterbart på ett helt annat sätt.

2018: Nya utmaningar

Mål Genomfört Resultat/Kommentar
 400-450h träning där majoriteten är kvalitetspass med ett syfte
Milano Marathon Bokat!
 Salomon 27K Bokat!
Stockholm Marathon Bokat!
Premiärmilen Bokat!
Sälen Fjällmarathon Bokat!
VR2018 SUB 8.30 Bokat!
Ironman 70.3 Jönköping Bokat!

 

Det som känns tuffast just nu är Ironman 70.3 i Jönköping och framför allt simningen. 2km simning i öppet vatten känns avlägset just nu i alla fall när det gäller att simma sig igenom det inom en bra tid och utan att ta ut sig allt för mycket.  Att jag klarar simma sträckan på ett eller annat sätt, ja så pass mycket tror jag på mig själv. Men det bor nog lite av en tävlingsmänniska i mig också, som vill prestera 😉

Kämpar vidare iaf med simningen, igår var en annan dimension på passet. Ett strukturerat pass:

 • 200 meter insim
 • 4 x 75 meter sammansatt
 • 4 x 300 meter
  • 100 meter ben
  • 100 meter armar
  • 100 meter sammansatt
 • 3 x 100 meter under vatten
 • 3 x 100 meter intervaller, stegrande ansträngning
 • 200 meter avbad

Kan bara konstatera att jag inte är riktigt där än. Fick korta ned en del (på 4 x 300 momentet) och ”fuska” lite med både snorkel och paddlar. Men ja det tog ju rätt lång tid inom cyklingen också att ta sig från punkt a till punkt b i prestation och uthållighet. Kanske inte kan begära av mig själv att jag plötsligt ska kunna simma långa distanser utan problem heller. Bara at nöta vidare helt enkelt 🙂

På tal om cykel, ja man blir ju inte en bättre cyklist av att sitta här i soffan och blogga. Dags att hoppa upp på cykeln som står redo på trainern och börja den lördag.