2018 bjuder ju som sagt på en del nya utmaningar och nu när 2018 är här börjar de ju kännas mer verkliga också. Exemplvis är det ju mindre än 90 dagar (knappt 3 månader) kvar till Milano Marathon.

Träningen inför detta har ju pågått ett tag men nu är det ju verkligen dags att fokusera på löpningen. Jag har skrivit det för att cyklingen kommer att få ge ge lite vika och ge lite mer utrymme för löpningen. Dock kommer jag ju inte att lägga av helt med cyklingen (har ju exempelvis Vätternrundan att tänka på också samt cyklingen under Ironman 70.3).

Löpningen kommer att få 3-5 pass i veckan beroende på hur det passer in i vad som pågår i livet med jobb och annat. Samt cyklingen kommer få vara mellan löppassen till viss del lätta pass för ren återhämtning men ändå låta musklerna komma ihåg hur man vevar runt ett par pedaler också. Kommer ju köra något lite mer krävande cykelpass också.

Exempelvis igår körde jag ett pass på Zwift, kanske inte så krävande men ser man på effektsnittet från passet så motsvarar det i alla fall effekt för distanspass. Deltog i WBR PedalPlay 2,7w/kg, gruppcykling i form av ett strukturerat träningspass med olika moment. En del pyramider med effekt upp till 4,0w/kg, kadensträning med pyramider 2 min med 100 i kadens, 2 min 110 i kadens, 1 min 120 i kadens, 2 min 110 i kadens, 2 min 100 i kadens. Samt muskelträning i form av låg kadens (50-60) och hög effekt.  Ett väldigt bra och uppstyrt pass med hög disciplin i klungan.

När möjlighet finns kommer jag att köra dubbla pass på dagarna, detta är lite en förutsättning att få träning i alla momenten, jag har ju även simning att tänka på (som det går trögast med, att lära sig frisim och framför allt orka simma längre distanser frisim). Just nu har jag ju haft goda möjligheter till dubbla pass i och med mycket jobb hemifrån, då kan man passa på under lunchen.

Förberedelser ja, Italien har ju lite andra regler och när jag anmälde mig till loppet valde jag att jag skulle visa upp läkarintyg på att jag är tillräckligt frisk att springa ett marathon (det andra alternativet var att man var licenserad löpare – vilket jag inte var vid det tillfället).

Därmed äntligen tagit tag i förberedelsen och bokat tid för läkarundersökningen, var ju en del kö men fick i alla fall en tid till början av februari – vilket bör funka fint. Se hur kroppen mår och genomgå en allmän läkarundersökning, vilo-/arbets-EKG, spriometri och urinanalys. Förutom träning (och att packa inför resan) bör ju detta vara den sista praktiska förberedelsen i och med att hotell och resa redan är bokade.

Lite längre fram väntar ju ännu en utmaning i form av Ironman 70.3 Jönköping. En del förberdelser inför det är ju redan klart, exempelvis hotell är bokat. Resa blir ju att ta bilen ned dit.

Att läsa in sig lite på reglerna i Ironman får bli en förberedelse lite senare men nu är i alla fall Triathlon licensen fixad för 2018.

Ja än så länge kommer jag ju i våtdräkten också 🙂 Ska bara lära mig det här med frisim också så att jag får lite nytta av TYR-dräkten. Annars får jag nog ta HEAD-dräkten istället som kanske är lite mer lämpad för även bröstsim.

Dags att sluta blogga och träna istället. Dagens andra pass väntar i och med simträning. Tog ett löppass på lunchen och fångade solen lite, det var strålande kallt väder. Har knåpat ihop ett litet pass för ikväll, får se ifall jag orkar genomföra det också. Men behöver nog börja med att skriva ned pass inför simträningarna så att det blir lite mer fokus på frisim träning.

 • 200m insim
 • 200m varierat utan paus
  • 50m frisim + 100m bröstsim + 50m ryggsim
 • 200m frisim med kort vila
  • 4 x 50m frisim
 • 200m benspark/fenor med kort vila
  • 4 x 50m benspark/fenor
 • 200m varierat utan paus
  • 50m frisim + 100m bröstsim + 50m ryggsim
 • 800m frisim med snorkel/paddlar
  • 8 x 100m frisim
 • 200m avbad

Laddat med mat i vart fall för att förhoppningsvis ha energi till passet 🙂