Ännu en vecka med fokus på löpning och i och med denna vecka så har jag passerat mitt mål om att springa minst 220 km under januari. Det som saknas än i löpträningen är att få in lite intervallpass och fartträning. Träningsvolym och distanspassen finns där, nu gäller det att byta fokus på något av löppassen under veckan till lite mer backträning och intervaller.

Veckans träning:

  • Måndag: Aktiv vila och 30 minuter på trainer
  • Tisdag: Ett lite längre löppass om 18km
  • Onsdag: Intervaller på trainer till lunch och simträning på kvällen
  • Torsdag: Ett brickpass på kvällen bestående av 40 min på trainer följt av 9km löpning i lite snabbare tempo
  • Fredag: Morgonjogg efter att ha lämnat bilen på verkstan och simträning på kvällen
  • Lördag: Simningen gjorde nog bra för kroppen eller om det var löpningen i högre tempo dagarna innan. Morgonjoggningen på fredagen kändes lite små tung men veckans distanspass om 32 km kändes riktigt bra
  • Söndag: 30 minuter återhämtande cykling på trainer samt 50 min styrketräning (varav 10 min uppvärmning i form av rodd)