TKH

Bloggen om min träning

Träning

Tisdagsintervaller med SMACK

Var ute en sväng, i slutet på gårdagens runda, i Rosersberg industriområde och spanade efter roliga väger för intervallträning 🙂

Så för kvällens träning föreslog jag att vi skulle rulla till just Rosersberg för att köra lite blandade intervaller. Vi rullade iväg i lugnt tempo som uppvärmning längs med cykelbanan, när vi svängde in på Slottsvägen var det dags att höja pulsen lite och köra i högre tempo till järnvägskorsningen.

Själva intervallerna sedan började vi med att köra en kort rundbana med en kortare brant och krokig backe (samma backe som SMACK Serien – Rosersbergs GP kör upp mot Tre Rosor). Ett lugnt varv först för att alla skulle få känna på vägen sedan körde vi 4-5 varv i eget tempo. Backen är inte på så många höjdmeter (cirka 15 enligt min GPS) men den är brant på sina ställen tror att min GPS visade upp mot 12% lutning på något ställe, pulsen kommer upp rejält när man tar i 🙂 Lite teknikträning längs med varvet också i och med ett par skarpa kurvor.

Därefter var det bara att hämta andan ett par minuter och förflytta sig till nästa moment, hade nämligen spanat in en lång raksträcka. En runt 800 meter lång raksträcka med lite motlut mot slutet, tanken här var att köra så hårt man orkade utan att krokna under sträckan utan samma belastning skulle hållas sträckan ut. Sedan var det bara att hämta andan medan man rullade samma sträcka tillbaka. 4 intervaller körde vi och de tidigare backintervallerna började göra sig kända igen efter ett tag.

Ett lättare duggregn började under intervallerna och när vi började rulla mot Märsta igen fick vi en skur över oss.

Tack för sällskapet under dagens pass!

 
Den ser inte så farlig ut till en början…

 
..men bakom varje krön väntar lite till av backen.

 
Bakom krönet väntar vändpunkten och lite vila.

 
 
Uppför fick man ta i, samt under intervallerna på raksträckan.
 

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.