TKH

Bloggen om min träning

Träning

MTB-rundan & löpning

Idag var det dags för MTB-rundan, ett motionslopp på mtb, som SMACK arrangerar. Fyra olika sträckor fanns att välja mellan 3 & 6 km för dem minsta samt 25 & 50 km (runt en ~12,5 km slinga) för de äldre.

Vädret kunde inte ha varit bättre, strålande solsken och svaga vindar. Själv ställde jag upp som flaggvakt, samt passade på att ta lite bilder vid min postering. Ett par bilder nedan, övriga finns på SMACKs Facebook sida.

Vart en tidig morgon så man skulle hinna äta frukost och sedan cykla upp till starten och hjälpa till lite med förberedelser, det mesta var dock redan fixat. Hann med att köra en liten bit av banan, sopa undan lite glassplitter samt mingla lite innan det var dags att ta sig ut till min post.

Var väldigt lugnt där jag stod – en bil, några cyklister samt en del som var ute och promenerade som passerade och därmed korsade slingan. Men var ju ganska glest mellan cyklisterna så det var inga som helst problem.

Någon timme ute i frisk luft och solsken och ett par korvar efter loppet så rullade jag hemåt. Där energin tog slut totalt, blev slappande i soffan och lite mat. Framåt sen eftermiddag så började jag vakna till lite igen, slog på bastun och begav mig sedan ut på veckans andra löppass. Blev nästan samma runda som tidigare i veckan, lite justering för att få till en bra avslutning på en 5 km slinga.

Lite förbättring på tiden också, sprang lite över 5 km men bästa tiden för 5 km blev 25 min 2 sek. Kändes bra idag faktiskt, mindre ont i kroppen av löpningen kanske beroende på andra skor, samt att det kändes som om jag skulle orkat en del till. Ska dock hålla mig vid 5 km ett tag till och låta kroppen vänja sig, sedan kan man gradvis kanske börja öka distans eller börja springa i lite mer kuperad terräng kanske.

Summerar en helg med fantastiskt sensommarväder:

  • Fredag: 40 km cykling, landsväg
  • Lördag: 115 km cykling, landsväg
  • Söndag: 15 km cykling, mountain bike. 5 km löpning

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.