TKH

Bloggen om min träning

Träning

Lövstaholmsbacken 11 x 800 meter

Till sommaren kommer det behövas starka ben uppför så dags att träna lite specifikt inför nästa utmaning. Bestämde mig för att köra lite intervaller uppför idag – backe upp & backe ned & repetera så att man blir trött 😉

Nu är det ju lite tråkigt att det inte finns backar som är flera kilometer långa i närheten men då får man som sagt köra de kortare flera gånger om.

Lövstaholmsbacken (på gamla Uppsalavägen) ligger bra till i närheten och har ett stravasegment på 800 meter som innefattar den tyngsta delen av backen, backen i sig är nog någon meter längre än själva segmentet men slutet planar ut en del.

Körde dit i lugnt tempo, någon backe uppför även på vägen dit, samt nedför backen. Värmde sedan upp med att köra en sprint uppför, kroknade lite väl tidigt denna gång uppför så blev 9 sekunder ifrån mitt egna personbästa.

Följde därefter upp med 10 intervaller uppför i måttligt tempo med fokus på att hålla tryck i pedalerna. Det blev 10 st bra intervaller som tidsmässigt pendlade mellan 1 min 53 se och 2 min 4 sek – hyggligt jämnt tempo i alla. 8 km uppförsbacke i jämt tempo, synd att det inte var just 8 km att klättra i en lång backe… Nu fick man ju vila emellanåt men man får göra det man kan med hjälp av de backar man har i närheten.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.