TKH

Bloggen om min träning

Träning

Viking Tour: Etapp 1

”Short, fun mass start. Steepish, then flat and techincal before a short new uphill finish.”

Lördag den 18 juli 2015
Etapp 1 var som sagt justerat inom de sista dagarna då det var en sträcka med vägarbete och grusväg på den ursprungliga. Körde den sträckan som egentligen var tänkt som prolog, cirka 17km, när jag kom hit. Tror den hade varit ganska jobbig att starta med. Lite platt till en början för att sedan följas upp av en backe uppför, sedan lite platt igen innan det var dags för nästa backe. Därefter kom ett kuperat stycke innan man kom till Geilo. Sista biten körde jag inte men vad jag förstår så hade det varit en sträcka uppför.
Nu blev dagens prolog knappt 7km (och sedan 7km tillbaka igen utan tidtagning) men det var ju en hård öppning. Master start först 1,5km innan fältet släpptes strax innan en skylt med 0-3km med 7% lutning dök upp. Totalt sett var det väl cirka 5km uppför. Såg ut att vara ett starkt fält, var med ganska långt fram en stund men när fältet satte iväg fortsatte jag i mitt egna tempo. Resultatmässigt hamnade jag någonstans i mitten av racing-klassen.
Det här var som sagt bara uppvärmningen, både längre och brantare backar väntar. Imorgon (söndag) är det dags för veckans längsta etapp – 20 mil.
Vädret då? Ja det var uppehåll när jag kom hit men började regna efter ett tag, regna medan jag var ute och värmde upp lite och testade att allt funkade på cykeln. Slutade regna innan start i alla fall men vägarna var ju blöta. Temperaturmässigt kanske 10-12 grader.

För den som gillar siffror finns allt här: http://tpks.ws/O5vn

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.