TKH

Bloggen om min träning

Träning

Viking Tour: Etapp 2

”Mass start. The first of three mountains is non-timed social cycling. Finishing straight an endless flat high on the moors.”

Ny dag och dags att köra igång på allvar med etapperna, dagens etapp mätte totalt 20 mil och innehöll en del klättringar.

Första 5 milen av dagens etapp var lätt åkta platt eller nedåt. Det  var en lång masterstart på 15km idag innan fältet släpptes dels för att alla skulle komma förbi vägarbetet utan problem och sedan för att ta sig ned de första backarna.

Var inte så svårt att hänga med täten fram till den första klättringen, där flög en del upp. Tappade men vi blev en liten 3-4 mannagrupp som kom ikapp tätklungan igen efter den första vätske-/matstationen. Dock strax efter att vi kom ikapp den så var det en krasch i klungan och tappade den. Hamnade i en 6-manna grupp som samarbetade bra men ned mot den andra vätske-/matkontrollen i nedförskörningen så tappade jag dem. Vågade inte bränna på i samma tempo som dem nedför helt enkelt.

Så efter den andra vätske-/matkontrollen fick jag köra själv fram till 175km där tidtagningen slutade. Kom ikapp en gul ledartröja (herrar 17-22 klassen tror jag det är) och drog honom de sista 10km in till slutet av tidtagningen.

Efter tidtagningen slutade så bar det av nedåt i bra många kilometer. Kallt och det började regna också en del. Varmare när man kom ned till fjorden igen.

Hade kanske en 25-30 åkare framför mig idag. Lär väl se när resultaten kommer upp, spelar dock ingen roll vilket resultat jag får – det handlar om upplevelsen.

Det var veckans längsta etapp och 200km lidande i de norska bergen. Imorgon väntar vilodag med en kort etapp men den lär vara jobbig i alla fall då den innehåller en klättring på 1000 höjdmeter också.

Om dagen var jobbig, ja en normal vecka kanske jag tränar runt 500 till 600 TSS totalt. Dagens etapp landade på runt 400 TSS. All data hittas här: http://tpks.ws/Q2gH

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.