TKH

Bloggen om min träning

Cykel, Trainer, Träning, Zwift

Richmond Group Ride

Dagens träningspass blev återigen på trainer, denna höst och vinter har jag varit riktig dålig på utomhusträning. Jag vet ju med mig att jag är dålig på det när det blir kallt, blöt och mörkt ute. Dock känns som det blivit mindre utomhus träning än förr…

Nåja det viktiga är ju att hålla igång träningen. Hängde på Richmond Group Ride idag på Zwift, gruppcykling i snabbt tempo. Var ju bara det att det var lite kaotiskt vid start, dels så hade jag glömt att koppla om datorn till samma nät som mobilen – så kunde inte använda mobil appen. Därmed svårt att lokalisera gruppen… Såg ju på meddelanden om när starten var och drog iväg då. Först trodde jag att gruppen låg bakom mig men efter lite meddelanden som fladdrade förbi förstod jag att gruppen låg framför mig.

Därmed blev första varvet att jaga ikapp, tur att man var lite uppvärmd i alla fall. Kom ikapp gruppen på 20-25 personer efter lite hårdare körning. Sen när man väl var med i gruppen så var ju tempot inte så fasligt hårt (watt/kg) utan rätt behagligt distanstempo – fast eventet var taggat som ”fast group ride”.  Nåja med jagandet i början och fri fart på sista varvet uppför backarna så fick man ju möjligheten att bli trött =)

Efter 3 varv avslutades passet med lite lugnt trampande och fick därmed ihop 90 minuter bra träning.

Kö-r förhoppningsvis ett pass till i Zwift imorgon för att avsluta veckans träning. Sen nästa vecka blir det att återgå till rutiner igen – första hela veckan på jobbet igen efter julen. Samt ska komma igång med simningen igen, var på väg at simma igår men tog en vilodag istället. Tror att det behövdes med en extra dag vila (vilade även i torsdags), somnade strax efter 22 igår och för första gången på länge vart det även en riktig sovmorgon idag – vaknade, eller rättare sagt gick  upp, strax före 9.

Lite siffror från idag:

Peak 2 sec 750 W
Peak 5 sec 685 W
Peak 10 sec 642 W
Peak 12 sec 630 W
Peak 20 sec 612 W
Peak 30 sec 584 W
Peak 01:00 min 449 W
Peak 02:00 min 384 W
Peak 05:00 min 319 W
Peak 06:00 min  325 W
Peak 10:00 min 296 W
Peak 12:00 min 291 W
Peak 20:00 min 270 W
Peak 30:00 min 246 W
Peak 01:00 h 224 W
Peak 01:30 h 205 W

RGR

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.