TKH

Bloggen om min träning

Cykel, SMACK, Träning

Sensortest

Ännu en strålande dag, påsken har levererat betydligt bättre vädermässigt än vad prognoserna förutspådde.

Samt ännu en dag där jag hängde med sub8-gruppen som skulle ut på träning, denna morgon pumpade jag inte däcken så behövde inte bli svettig av det 😉 Samt lyckades hålla mig från att somna på soffan igår kväll. Framsteg, finns lite hopp…

Fullpackat med sensorer på kroppen och cykeln idag. 2 x effektmätare (PowerPod & Power2Max), BSXInsights på vaden, pulsband och allt det vanliga med kadens, hastighet, GPS-spår, temperatur, etc. Dubbla Garmins för att fånga upp effekt från de två olika mätarna.

Test av två saker egentligen, dels ville jag jämföra PowerPod mot en annan effektmätare. Samt sedan fortsatt prov på Garmin Connect IQ och realtids visning av SmO2 & tBh.

Nu var det ju tyvärr ingen lyckosam dag för testning då min Power2Max av någon anledning la av efter ett tag. Andra passet i rad som den gör det. Förra passet varnade den för lågt batteri men det är bytt nu i alla fall. så vet inte riktigt vad det är med den. Kanske något som börjar glappa i den efter ett par års användning, eller något annat strul…

Fick i alla fall lite effektsiffror att jämföra med. Den övre grafen från kombon Garmin 920XT & PowerPod samt den nedre från kombon Edge 1000 & Power2Max.

Compare

Liten visuell jämförelse, inte helt likadana effektkurvor men de är ju i alla fall inte helt olika heller. Dock så är jag långt ifrån vän med PowerPod, av någon anledning så tycks endas ett kort stycke av passet (knappt 2km) ha lagrats i själva enheten upptäckte jag när jag skulle ladda hem och kika på passet i dess egna programvara.

Nåja samlandet av data/information är ju mest för skojs skull i alla fall.

Känslan under passet var rätt okej, visserligen lite sliten/trött efter att ha kommit hem med 96 km i benen. Cirka 7 mil av dem var i grupp med ett rullsnitt på cirka 35 km/h. Dock finns det ju i alla fall lite hopp och ljusning från den senaste tidens svacka 🙂

Med förra veckans träning så kom jag äntligen upp i ”normal” träningsvolym igen, får typ backa tillbaka till januari i träningskalendern för att hitta en vecka med liknande volym.

DSC00205

Ride1

Ride2

Ride4

Ride5

 

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.