TKH

Bloggen om min träning

Cykel, MTB, SMACK, Trainer, TrainerRoad

3 x Klubbmästerskap, 2 x Funktionärsjobb, + annat

Det var ett tag sedan jag bloggade senast, när man har fullt upp hinner man inte alltid med allt. Att jag inte bloggat betyder ju inte att jag slappat eller så. Har väl hunnit med lite under de två veckorna som gått sedan senaste posten – bland annat har jag kört 3st klubbmästerskapslopp, varit funktionär vid två tillfällen, tränat och kört ett tempolopp i SMACK-serien.

Första KM-loppet var kortbana på Arlanda Test Track, inte riktigt min typ av lopp med tanke på min dåliga kurvtagningsteknik. Att banan var blöt gjorde ju inte saken bättre, tappade ju kontakten rätt snabbt och det blev en tredje plats i H30. För övrigt var benen inte lika pigga som de var dagen innan när tisdagsgrillen kördes på en måndag.

DSC01026

DSC01027

Dagen efter KM i kortbana så var de dags för tempolopp i SMACK-serien, hade helt okej fart på vägen ut gjorde en dålig vändning och sedan började krafterna sina på vägen hem.

DSC01029

Första funktionärsjobbet var under Tjejgirot som kördes en solig men riktigt blåsig lördag i slutet av augusti.

IMG_8004

IMG_8017

Igår var det sedan dags för klubbmästerskap igen – tempo på förmiddagen och linje på eftermiddagen. Kände mig inte jätte pigg på morgonen, kanske lite förkylning i kroppen och mycket jobb i slutet av veckan. Körde dock ändå. Tempoloppet började väl ganska hyggligt i alla fall, tack vare en del medvind. Dock rasade allt på vägen hem igen, inte mycket tryck alls i benen. Belöningen blev lite regn på det också 😉 Det blev i alla fall en andra plats i H30. En gemensam fika efter loppet och sedan var det bara att åka hem och ladda någon timme inför nästa lopp. Foto Peter A.

14249711_10154413259844788_491716033190201619_o

På eftermiddagen var det dags för linjeloppet… Blev först nästan ett varv som uppvärmning för att hitta starten, lite missuppfattning. Hur som helst efter med hjälp av omröstning bestämdes att 4 varv skulle köras på den 13km långa banan. Redan efter et par kilometer efter en 90 graders sväng är det tre som rycker och de håller undan ända till mål. Gör ett litet försök att gå ikapp strax efter deras ryck, kommer en bit närmare dem och har en liten lucka bakom till klungan. Tröttnar dock snabbt och klungan kommer kapp och vi kommer inte ifatt utbrytarna. Ligger till stor del på rulle, uppe och drar några gånger. I slutet av andra varvet är krafterna slut och orkar inte hänga med klungan. Andra halvan av tredje varvet går riktigt tungt och jag bestämmer mig för att 3 varv får räcka… 3 varv räcker till en andra plats i H30. Foto Håkan J.

front

Idag så var det dags för klubben, SMACK, att arrangera ett motionslopp igen MTB-rundan. Åkte upp på morgonen till start för att hjälpa till som funktionär, var lite optimistisk när det gällde värmen – det var ju klarblå himmel och solsken. Dock ingen värmebölja direkt, åkte hem efter ett tag och hämtade lite mer kläder och återvände sedan.

IMG_8389

IMG_8694

mtbrundan216_1

mtbrundan2016_2

Mellan alla dessa händelser så har jag även hunnit med att jobba på vardagarna och även tränat en del. Träningen har bestått av pass både inomhus och utomhus. Lite smått inlett med trainer inomhus, tillbaka till Trainerroad och intervaller.

DSC01034

DSC01041

DSC01044

trainerroad

 

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.