TKH

Bloggen om min träning

Allmänt, Trainer, Träning

På väg in i träningsrutinerna igen

Återigen har det passerat rätt länge sedan förra inlägget, har ju inte blivit så mycket träning under de senaste veckorna – både frivillig och ofrivillig frånvaro från träningen.

Har ju ett tag funderat på att renovera lite i vardagsrummet och möblera om en del. Så drog igång med detta för någon vecka sedan. Det blir ju inte så många timmar över på vardagarna då man jobbar, så tog frivilligt lite paus från träningen för att prioritera renoveringen så den skulle bli klar.

Packa ihop rummet, skyddspapper/plast, riva ned gamla tapeter (tungt när end del satt hårt), upp med renoveringstapet, måla tak/vägar. Å när det var klart skaffa lite nya möbler, sen kom ett snökaos och en onsdag spenderade jag bra många timmar i bilkö. Denna vecka hade jag även tänkt börja träna igen men som sagt bland annat ett snökaos satte stopp för det.

Men det var inte bara snökaoset som satte stopp för att börja träna igen, dagen efter började höger axel att värka och rörelseförmågan i axeln blev sämre. Blev bara värre mot slutet av veckan så den helgen försvann stilla sittande (då axeln värkte även av att gå eller mindre rörelser) i soffan framför ett par filmer på en 22 tums skärm – du projektor/duk inte var på plats än i vardagsrummet.  Under söndagen så försvann det mesta av värken/smärtan och rörligheten började återvända.

Drog väl troligen på mig någon inflammation i muskler/senor av det enformiga och slitsamma jobbet att riva ner tapeter och på det fortsatt arbete med att måla och bära upp möbler…

Så några dagar fortsatt utan träning i början av veckan och nu de senaste dagarna korta pass på trainern för att komma igång igen. Mestadels på låga watt för att vänja kroppen igen, märks ju att kondition är en färskvara. 19 dagar utan träning på raken, var ett par år sedan man hade ett så långt uppehåll, typ innan man började träna 😉

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.