TKH

Bloggen om min träning

Allmänt, Cykel, Löpning, SMACK

Midsommartradition och något ovanligt

Midsommarafton igår bjöd på ovanligt bra väder och som bör sig midsommartradition med SMACKare. Midsommartraditionen innebär att vi cyklar någon timme på morgonen –  en tradition sedan 2014.

I år var det som sagt solsken och upplägget var att starta i Upplands Väsby kl 9 köra en runda med ett par fartsträckor och vara tillbaka i Upplands Väsby någon gång mellan 11 och 11.30.  För min del blev det några kilometer extra i och med start i Märsta och sedan ta sig hem till Märsta igen – 11 mil totalt vart.

Det blev en bra runda med 4 st fartsträckor och däremellan lugnare cykling. Självklart filmades det hela också och mellan sillunch och bastubadande så klipptes en film ihop av materialet.

Hann med lite annat under dagen också men det vart ingen sen midsommarkväll, tanken var ju att kunna trycka på repeat knappen och cykla på midsommardagen också.

Dock hände något ovanligt på midsommardagens morgon, det var blöta vägar och det duggregnade – det var inte det ovanliga 😉 Utan det ovanliga var att jag tog på mig ett par löparskor och gick ut för att prova på att springa 5 km. Nog ett år sedan sist om inte mer sedan jag sprang och regelbundna löpturer får man nog backa bandet ännu längre för att hitta.

Det gick dock bättre än förväntat visst kändes det i benen av ovana, flåset finns där. Men benen orkade igenom alla 5 kilometrarna utan att protestera allt för mycket. Samt det blev tydligen personbästa på 5 km 🙂

Nu på kvällskvisten är dock ordningen återställd igen, väntade ut regnet och vägarna torkade upp med dagen – till stor del. Tog en kvällsrunda på 2 timmar och 65 km, slapp ju inte helt de blöta vägarna på några få ställen har det nog kommit en lokal skur eller två under eftermiddagen också.

En dag kvar av denna långhelg innan det åter är dags för en vecka med jobb. Planen för imorgon är ett distanspass på cykel på morgonen och någon form av lättare motion på sen eftermiddag/kväll för att avrunda helgen och förhoppningsvis gynna återhämtningen. Laddar med lite kvargplättar med vanilj kesella och jordgubbar.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.