TKH

Bloggen om min träning

Cykel, MTB

MTB i Rättvik & en påminnelse

Valet för dagens cykling stod mellan att köra backar med racer eller köra stig med MTB. Vanligtvis är jag ju landsvägsåkare, inte så ofta som jag åker MTB och de gånger jag gör det så är det grus-/skogsvägar som gäller.

Dock gäller ju att vidga sina vyer och våga prova nya saker så valet föll på att köra stig med MTB, backarna får vänta till en annan gång. Får väl anse mig som en hygglig klättrare i alla fall 😉 Så lämna sin komfortzon istället och utmana sig själv lite.

Biking Dalarna, http://www.visitdalarna.se/bikingdalarna, har utmärkta leder som är fint markerade. Jag har ju provat några av dem i Sälen för något år sedan, dock på landsväg den gången. Den här gången föll valet på MTB-leder i Rättvik med utgångspunkt vid Jarlstugan.

Snurrade först runt i närområdet en kort stund, en bit på en röd led, sedan tillbaka till startområdet. Valde en blå led (enklaste) med namnet ”Farfar” tänkte att den måste ju passa mig som är så gott som oteknisk MTB-åkare.

Mycket riktigt så passade den, fina stigar och spår att följa och enkel tekniskt. Leden var 16 km lång. Körde ett varv och var sedan åter vid Jarlstugan och var sugen på att köra lite till stig när det bjuds på så fina leder och som passar mitt åkande också. Blev 2 st varv på en annan blå led – ”NCC” som mätte 6 km per varv och delvis gick längs samma spår/stigar som ”Farfar”.

Fick även en påminnelse ute i skogen om att jag inte får slarva med styrketräningen 😉 En station för lite olika övningar, får nog bli att uppsöka hotellets gym och ta ett pass. Hade lite funderingar på att klämma in ett pass med racer också, det är ju torsdag och torsdagar är ju normalt intervaller och just intervaller har jag inte kört på ett tag. Men det får nog finnas en viss måtta i träningen också, får ta det en annan dag – styrketräning idag får räcka.

Nu blir resten av inlägget en bildbomb 🙂 Det här med MTB kan ju va lite kul när det bjuds på passande leder 😉

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.