TKH

Bloggen om min träning

Löpning

Jag ska sluta fundera, Jag ska bara göra det, Annars ångrar jag mig

I och med att jag kommit igång med löpning och att jag provat springa en lite längre sträcka (25 km) som ändå gick förvånansvärt lätt har en hel del tankar börjat snurra kring löpning och utmaningar.

Jag behöver lite mål inför 2018, det blir så mycket roligare att träna när man har något att se fram emot. Att tävla har jag nog kommit fram till är inte riktigt min grej, däremot upplevelser och utmana mig själv.

Därmed något jag inte ens hade kunnat drömma om eller gissat vilt om för inte allt så länge sen så, dags för några riktiga löputmaningar.

Är det någon som vill hänga med ut i Europa April/Maj 2018 och peppa & supporta mig?

Jag tänker nämligen testa på hur jobbigt ett maraton är!

Jag tänker mig ett maraton i någon europeisk stad i april/maj under nästa år, man kan ju fråga sig varför inte Stockholm maraton? Jag vill gärna kombinera idrottandet med att resa lite och se och uppleva nya ställen. Så det jag kikat lite på är Milano, Paris, Hamburg, ja det finns ju en uppsjö av städer. Dock behöver kika lite mer på reglerna för att anmäla sig till dessa, några länder har krav på licens alternativt läkarintyg.

För övrigt när det gäller löpning så funderar jag på någon utmaning i när tid också under i år. Där går tankarna främst kring:
Sigtuna stadslopp, 10km
Stockholm halvmaraton, 21 km
Vildmarksloppet, 32km trail strax utanför Falun
Lidingöloppet, 30km

För jag tänker mig en annan löputmaning för nästa år också – en i fjällmiljö. 27km och en mängd höjdmeter:
http://fjallmaraton.se/arefjallen/salomon27k/

Flåset, konditionen, finns där det är jag övertygad om. Inne på sjunde året nu med kontinuerlig träning, om inte löpning med konditionsträning. Visst har det ju funnits dippar under denna period men som lägst under denna period har jag tränat 330 timmar på ett år, under ett antal år har det varit +400 timmar per år. Gäller bara att vänja kroppen vid löpningen än mer, försöka skynda långsamt för att inte skada sig.

Jag ska sluta fundera, Jag ska bara göra det, Annars ångrar jag mig.

Ja jag ska sluta fundera, istället fokusera på att göra det, annars kommer jag bara ångra mig.

Mer om målsättning för 2018 så småningom – jag ska inte bara springa 🙂

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.