TKH

Bloggen om min träning

Allmänt

Throwback till 2013 engagerad i SMACK – i klubbens tjänst

2013 var året då jag blev engagerad i cykelklubben SMACK, minns inte riktigt när jag blev uppringd av valberedningen men tackade i alla fall ja till en roll i styrelsen och i februari under årsmötet blev det klubbat och infört i protokollet.

Hur som helst året började med vinterväder – kyla och snö.

 

Var väl kanske duktigare på att ta mig ut på cykel även kalla dagar förr, kanske blivit lite mer av en solskens cyklist med åren och väljer mina fighter mot vädret.

-22 grader var dock alldeles för kallt för någon cykeltur men att åka skidor funkar även i kallt väder, på med flera lager kläder och ett ”tryne” som värmer inandningsluften. En större del av kroppen får ju jobba under skidåkning och det blir ju inte samma fartvind som under cykling, speciellt inte när man åker på en platt golfbana.

Vid lite mildare väder så kom cykeln fram 🙂

2013 var även det året jag började cykla i grupp – ofta. Från tidig vår till sent in på året.

2013 under påsken var det några riktigt fina skidpass ute på isarna vid stugan. Strålande väder – för mycket att önska sig ett par sådana här dagar med klarblå himmel och snö i vinter?

Ja engagerad i klubben, ja plötsligt var det jag som stod där borta längst fram i SMACK tröja och pratade om klubben under en introduktionskväll om cykling som klubben arrangerade. 2013 var året då vi startade upp våra pass med introduktionscykling under våren för att locka fler till att cykla.

Att medverka och hjälpa till vid våra arrangemang både de lite mindre och de större blev ett stående inslag i arbetet att driva klubben.

Under våren arrangerade vi ett par tillfällen för introduktionscykling där syftet (som fortfarande) var att introducera nya cyklister i cykelsporten och dess grunder.

Vi arrangerade även en del föreläsningar inom träningslära.

Gruppcykling på helger blev en del av min cykling. Man ska inte vara rädd för att utforska nya vägar, även om det ibland kan innebära en liten promenad genom skogen 😉

Klart man ställde upp och hjälpte till vid de större arrangemangen också som SMACK-Tempot och SMACK-rundan.

Introduktionscyklingen lockade som sagt både nya och erfarna cyklister.

Jag cyklade inte Vätternrundan 2013 men jag anordnade ett genrep på 150km för dem som tänkte cykla i lite lugnare tempo runt Vättern och som ville ha lite tips. Kunde inte vart en bättre dag – strålande solsken och  ett stort gäng med trevliga cyklister.

Arlanda Testtrack Race anordnande vi också.

Sommaren 2013 och semestern spenderades på resande fot. Började med en sväng till Gotland där det cyklades kors och tvärs på ön. Kanske läge för ett återbesök någon gång 🙂

Några dagar vid stugan hann jag också spendera, lite grusvägsrally med MTB.

Dalarna och sälen fick ett besök av mig och mina cyklar. Cyklade både racer & MTB där.

Sommaren tog mig även till Finland, även om syftet med resan var annat än cykling så hann jag med att cykla ett par pass också 🙂 Lärde mig också 2013 att om man cyklar med handskar på sommaren i solen så får man vita händer.

Semestern avslutades med en resa till Sarajevo och ett par dagar utan cykel.

Hösten fortsatte sedan med gruppcykling och att hjälpa till vid arrangemang.

Under slutet av året var det dags att arrangera en cyklocross tävling och som banchef var det lika bra att se igenom regelveket. Dock innan den tävlingen hann vi även med att arrangera MTB-rundan.

Under 2013 ledde jag ganska ofta torsdagsträningar med utgångspunkt från Märsta. På den tiden var vi ett par stycken i Märsta som tränade på torsdagar, vart har många cyklister i Märsta tagit vägen numera?

Oj vilket slit det var att göra iordning den runt 2,4km långa banan inför cyklocrosstävlingen i november. Åtskilliga timmar spenderade med att röja, kratta och markera upp banan.

För att sedan kunna genomföra tävlingen en solig med blåsig novemberdag.

Milt väder under slutet av året och cykling på MTB ända in i slutet av december 2013 🙂

Ett händelserikt första år som engagerad i klubben. Förutom arrangemangen, leda träningar så bestod även klubbarbetet av administrativt arbete som att hantera medlemskap, hemsidan och epost.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.