TKH

Bloggen om min träning

Allmänt

Blå med inslag av rött?

Även om jag tränar mycket så gör jag en del annat också som till exempel nu under julen har jag börjat läsa en bok, ”Omgiven av idioter”. Boken beskriver personlighetstyper med färger: röd, gul, grön och blå. Där de olika färgerna har olika beteende.

Själv är jag nog en hel del blå med en del inslag av röd. Introvert och sak-/uppgiftsorienterad i grunden och den rödas aktiva/genomförande när jag väl bestämt mig.  Och allt om den blå kanske inte heller stämmer in.

”Följer regler”  nej den stämmer nog inte helt in på mig.

Att det kan ta tid för den blå att komma till skott, man vill veta mer först och ha undersökt saken grundligt först. Ja det däremot stämmer in rätt bra på mig. Det kan ta ett par vändor i affären eller surfande efter inspiration exempelvis inför renovering av ett rum innan jag bestämmer mig, När jag väl sedan har bestämt mig kommer de röda inslagen fram med otålighet och målmedvetenhet – varför är inte affären öppen nu när jag har tid, jag kan gå med bestämda steg genom butiken till hyllan där varan finns (jag har ju ett mål).

En annan röd egenskap är väl problemlösning, även om man som blå gillar att vara metodisk och strukturerad så är problemlösning inget jag drar mig för. Problem är till att lösas! Det är inte så att jag som en helt blå läser varenda instruktionsbok innan jag börjar använda eller bygga ihop något, utan där tittar nog den röda nyfikenheten fram.

Distanserad, åtminstone tills man lärt känna personen stämmer nog rätt bra in också.

Perfektionist – en annan blå egenskap. Ja måttbandet åker fram då och då för att centrera inredningsdetaljer. Tar hjälp av linjer exempelvis i PowerPoint presentationer, eller copy & paste mellan bilder för att få figurer på samma ställ på olika bilder i presentationerna.

The devil is in the details, så sant så, mera blått.

Även om jag inte är någon tävlingsmänniska så visst lyser den rödas tävlingsinsikt igenom det blå skalet ibland och hornen växer ut.

Och ja jag gjorde bara mitt jobb, inget märkvärdigt med det (blå).

Underhållande bok, helt klart värd att läsa.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.