TKH

Bloggen om min träning

Löpning

Premiärmilen 2018

Kallt och blåsigt väder, inte direkt någon favorit hos mig att springa i men idag var det premiärmilen. Var ju lite tveksam till att springa det tidigare i veckan, just på grund av vädret. Hämtade dock ut nummerlapp tidigare i veckan och tänkte att jag kan ju alltid jogga lite lugnt igenom det och ta det som träningspass.

I god tid vid Universitet innan start, tur det för att få en parkeringsplats. Tur att man tog bilen ut så man kunde sitta i den i väntan på start och slippa det blåsiga vädret och en del snöflingor som föll.

Lite jogging som uppvärmning och sedan kolla när första startgrupp sprang iväg vid 11. Hade bestämt mig för att start i grupp 2. Ganska långt fram i startfållan, längst fram ser jag farthållarna för 42min och i höjd vid mig var farthållarna för 46 min eller om det var 45 min. 

Hornen växer lite och beslutar mig för att försöka avancera lite efter start, försöka komma fram till 42min farthållarna. Starten går och lyckas väl efter ett tag komma framåt en bit och inte långt framför mig så är 42min farthållarna.

Går väl kanske aningens fort har ju inte sprungit några riktigt snabba pass på sistone, utan mer distansfart. Hur som helst tänker att det bara är en mil så det får gå som det går, hittar ett eget tempo som är någon  sekund långsammare än farthållarna och får till ett bra flyt i löpningen i det tempot.

Lungor, hjärta och muskler jobbar på bra och utan att gå på rött, visst man får ju ta i lite det är ju inte något lugnt tempo men ett hållbart tempo i alla fall. Farthållarna för 42min siktas lite längre fram hela tiden, inte allt för långt efter dem.

42min 39sek senare springer jag igenom målportalen, så inte så långt bakom farthållarna 🙂 Nöjd med det, ja från att tveka om att springa till en av mina bättre tider på milen (personbästa om man ska utgå ifrån vad min egna klocka säger, då den säger att jag sprang 10,2 km).

 

  

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.