TKH

Bloggen om min träning

Allmänt, Cykel, Löpning, Träning

Sammanfattning vecka 16

Jag har lyckats hålla mig frisk länge i sträck men på Mallis åkte jag på hosta 🙁

Men det hindrade mig inte från att cykla, tar man det lugnt bara, okej några hårdare körningar uppför blev det också som kanske inte var så bra för kroppen.

Vädret vände under söndagen under första veckan och det blev en solig och fin andra vecka.

Veckans träning:

  • Måndag: En fikarunda till Randa på 55km


  • Tisdag: 16 mils runda till Cap de Formentor. ”Som valigt” tar i uppför första backen till utsiktsplatsen. Cyklar om två el-cyklar, inte behöver man en motor, det är bara att trampa lite hårdare 😉 Kö i slutet av backen och får stå stil men slår min tid från föregående år i alla fall. 314 watt i 10 min 46 sek i snitt för att ta sig upp för 3,3km med 6% lutning. Resten av dagen blir lugnare cykling.


  • Onsdag: Lunch-rundan till Palma blev en lunch-runda till Cala Pi istället, bra val. 8,8 mil.

  • Torsdag: Bergstur på 11,5 mil. Provar att köra upp till Lluc med lite fart, ja nästan 4 minuter snabbare än förra året även om det var en del trafik på vägen upp och fick klicka ur och sätta ned foten vid några tillfällen. Resultatet dock att jag står och hostar konstant i 20 minuter på toppen. Sa Calobra, börjar med att köra hårt uppför men kommer efter ett tag underfund med att livet är mer än att jaga ett Strava-segment.

  • Fredag: En lugn avslutande runda med lunch i Petra, 10 mil.


  • Lördag: Hemfärd, första klockorna ringer vid 4-tiden på morgonen och blir inte många blund efter det. Har jag väl vaknat så har jag svårt att somna om. Hemma lite senare än tänkt då planet missade sin slott-tid vid start, samt tog ett tag innan cykelväskan plockades upp av mig (kanske delvis av att jag stod vid fel specialbagage…). Hade tänkt springa en sväng på kvällen men tröttheten känns för överhängande, vilodag istället.

  • Söndag: Andra löppasset sedan maran för två veckor sedan. Mentalt tråkigt, kommer nog bli tufft att ladda om mentalt inför Stockholm maran och ta sig an den. Nu har jag ju liksom sprungit ett Marathon, men men jag har ju två kvar i år…


 

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.