TKH

Bloggen om min träning

Allmänt, Cykel, Löpning, Simning

Ironman 70.3 Jönköping – BIB 1511

Simma, Cykla, Springa – Ja det är vad som står på schemat på söndag 8/7 i Jönköping. BIB nummer 1511 har jag, det kommer inte att dyka upp någon Livetracker på Facebook denna gång. Mobiltelefoner är inte tillåtna på tävlingen.

  • 1,9 km simning
  • 90 km cykling
  • 21 km löpning

Första gången jag provar på Ironman/Triathlon – gör det mest för att ha provat på, precis som med Marathon

Cyklingen har jag jag ju sedan tidigare, så det är ju egentligen inget jag har behövt träna mer på än vanligt. Bara att se till att formen finns där och att man cyklar en del, det har ju skett helt naturligt från och med att cykelsäsongen började och innan dess har jag ju även kört pass på trainer.  Den cykelspecifika träningen har väl varit att vänja kroppen vid tempohojen.

Löpträningen har ju kommit naturligt i och med satsningen att köra ett Marathon, och på sätt och vis har man väl kunnat springa sen tidigare också. Bara det att man inte haft uthålligheten att göra det alltid och att kroppen vid sina tillfällen har proteserat mot löpning. Fram till och med Milano Marathon gick det ju bra med löpningen, sedan dess har dock suget för löpningen minskat igen. Nu när man genomfört ett Marathon, ja det var ju det som var målet med löpningen, finns inte det där suget att springa de lite längre passen.

Simningen, ja det är väl min svaghet i sammanhanget. Visst kan jag simma bröstsim och att simma det knappt 2 kilometer ska ju förhoppningsvis inte vara något problem. Dock är ju inte bröstsim det effektivaste simsättet. Har ju under hösten och vintern haft hjälp med simningen 🙂 Från första passet sen sommaren förra året när man vevade med armarna och kom ett par armtag vid frisim, så har jag ju gjort stora framsteg. Dock är jag nog inte på den nivån för att kunna frisimma mig genom hela 1,9 km så det kommer nog få bli till och växla simsätt. Även med simningen har det ju varit lite svårt att motivera sig för passen under våren, så det har inte blivit så många pass på sistone. Utmanande att hinna med att träna 3 grenar, framför allt när nog cyklingen är det jag fokuserar på… Triathlon är ju för att prova på…

 

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.