TKH

Bloggen om min träning

Träning

Sammanfattning vecka 32 – Ett cykeläventyr till Dalarna

Sista semesterveckan för den här gången, det har varit en mycket bra sommar med mycket sol och varmt väder. Ibland lite väl varmt för att orka med aktiviteter.

Vi hade pratat om att cykla till Dalarna, övernatta där och sedan cykla hem igen. Tidigare under semestern har det varit lite väl varmt för en sådan lång tur, denna vecka lovade dock prognosen lite lägre temperaturer, även om hemfärden lovade en varm dag.

Veckan påbörjades dock med ett litet äventyr över dagen till Örebro med bland annat lite trail-löpning på Bergslagsleden följt av lite bad.

På tisdag morgon gav vi oss sedan iväg på cyklarna med lätta väskor på ryggen med lite ombyte packning och styrde norrut mot Uppsala och sedan vidare mot Gysinge och därefter väster ut. Relativ platt rutt till en början för att sedan avslutas med ett kuperat parti innan vi var framme. Lite lätt medvind och bra vägar att cykla på vägen upp.

Väl framme väntade god mat och trevligt sällskap under kvällen.

Dagen därpå skulle vi sedan cykla tillbaka hem en annan väg för att få lite variation. Prognosen hade ju lovat lite varmare väder för dagen och lite mer vind än dagen innan. Varmt blev det och mycket mer vind än vad prognosen hade lovat, i stort sett motvind hela vägen hem. Vi kom iväg lite senare än dagen innan, rutten hem var lite längre, det var en varmare dag, vägarna hem var inte riktigt lika trevliga att cykla på och så den envisa motvinden… En motvind  som var väldigt envis och det kändes som den bara ökade och ökade och blåste på konstant. Men hem kom vi även om det tog lite längre tid än dagen innan, lite fler pauser under hemvägen och lite lägre tempo – turen upp dagen innan hade ju satt sina spår också.

Kul att ha gjort turen tillsammans 🙂

Veckans träning:

  • Måndag: 6 km löpning i terräng
  • Tisdag: 170 km cykling till Dalarna
  • Onsdag: 178 km cykling hem från Dalarna
  • Torsdag: Vila
  • Fredag: Vila
  • Lördag: 8 mil Cykling
  • Söndag: Vila

Många timmar cykel blev det denna vecka, totalt sett blev det strax över 17 timmar träning denna vecka.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.